Căpșunile sunt unele dintre cele mai așteptate și îndrăgite fructe de primăvară. Parfumate, dulci și colorate, căpșunile aduc numeroase beneficii organismului.

Iată doar 10 dintre acestea:

 

1. Contribuie la albirea dinților, îndepărtarea tartrului, întărirea și vindecarea gingiilor.

2. Sunt gustarea perfectă, fiind sărace în calorii și bogate în fibre.

3. Conțin potasiu, vitamina K și magneziu, care întăresc oasele.

4. Minim 3 porții/săptămână de căpșuni reduc riscul de pierdere a vederii.

5. Sunt o sursă excelentă de vitamina C.

6.Contribuie la un somn liniștit și odihnitor.

7. Intervin în controlarea tensiunii arteriale și reducerea colesterolului total.

8. Vitaminele și mineralele conținute previn riscul de apariție a unor tipuri de cancer (în special de esofag).

9. Antocianinele din căpșuni contracarează febra musculară.

10. Aplicate pe piele, acidul ellagic din căpșuni protejează împotriva efectelor nocive ale ultravioletelor.

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial