Atunci când te gândești la rolurile vitaminei C, primul care îți apare în minte este cel anti-inflamator și modul miraculos în care ne protejează de virusuri și bacterii. Însă, vitamina C este benefică și pentru frumusețe!

Cu toții am încercat tot felul de tratamente cosmetice pentru a împiedica semnele de îmbătrânire, când tot ceea ce aveam de făcut era sa consumăm vitamina C zilnic. Da, zilnic, pentru că este o vitamină hidrosolubilă, adică organismul nu poate forma depozite, ci trebuie să o primească în fiecare zi din alimentație.

Asigură-te că primești suficientă vitamina C din alimentație pentru a te bucura de următoarele beneficii:

 

1. Unghii sănătoase și puternice

 

Vitamina C contribuie la producția de colagen de către organism. Astfel, întărirea și păstrarea integrității unghiilor.

2. Tinerețe îndelungată

 

Este un antioxidant extrem de puternic și luptă împotriva radicalilor liberi, principalii dușmanii ai tinereții și sănătății, în general. Astfel, previne apariția ridurilor și uscarea pieli

3. Energie

 

Vitamina C ajută la o absobție mai eficientă a fierului din alimente. Deficitul de fier este o cauză comună de anemie, ale cărei prime semen constau în oboseală și paloare.

4. Piele protejată de efectele nocive ale expunerii la soare

 

Datorită capacității de a lupta cu radicalii liberi, vitamina C acționează ca o barieră împotriva radiațiilor ultraviolet. De asemenea, atenuează arsurile deja provocate de expunerea excesiva la soare.

5. Păr strălucitor și sănătos

 

Vitamina C previne despicarea firelor de păr și uscarea părului, prin întarirea foliculului de păr și stimularea creșterii acestuia. De altfel, deficitul de vitamina C este cauza multor probleme ce afectează părul.

6. Piele fermă

 

Vitamina C este necesară pentru producția de colagen, care conferă fermitate și tonus pielii. Deficitul de colagen se asociază cu piele flască și lipsită de strălucire.

7. Fară pete roșii pe piele

 

Oraganismul utilizează vitamina C pentru repararea țesuturilor afectate, fie că este vorba de tăietuir, vânătăi sau urme de acnee.

8. Piele mătăsoasă

Lipsa nutrienților specifici face ca pielea să devină uscată și aspră. Cremele ce conțin vitamina C îmbunătățesc aspectul și textura pielii, prin stimularea producției de elastină. Elastina protejează și vindecă celulele pielii, ajută la menținerea hidratarii și îmbunătățește circulația la nivelul pielii.