Alimentul săptămânii: Cireșele!
Dulci și colorate, cireșele devin din ce în ce mai cunoscute pentru beneficiile aduse organismului.
Datorită conținutului crescut de vitamine și antioxidanți, sunt implicate în apărarea împotriva unor boli degenerative, protejează împotriva radicalilor liberi și reglează activitatea cerebrală și somnul.
1. Sursă de antioxidanți
2. Previn artrita și guta
3. Au proprietăți anti-inflamatorii
4. Reduc migrenele
5. Îmbunătățesc memoria
6. Bogate în melatonină
7. Îmbunătățesc ritmul circadian și somnul
8. Bogate în beta-caroten
9. Efect anti-îmbătrânire
10. Efect diuretic
11. Reduc riscul de cancer de colon
12. Contribuie la reducerea colesterolului din sânge
13. Combat acneea și alte probleme dermatologice
14. Au proprietăți analgezice
15. Îmbunătățesc libidoul
Însă, nu uitați: orice aliment rămâne benefic dacă este consumat cu moderație, în cadrul unei alimentații variate și sănătoase și în conditiile unei greutăți aflate în parametri!
Așadar, bucurați-vă de gustul minunat al cireșelor, dar nu uitați că un pumn de cireșe aduce 95 de calorii și 24 g de carbohidrați (dintre care 19 g de zahăr).
