Cu toții ne-am dori ca cercetătorii (fie ei britanici, americani sau din orice altă țară) să descopere elixirul tinereții. Încă din Egiptul Antic și până în zilele noastre, tinerețea veșnică a fost o preocupare și o dorință constantă.

Până când știința va reuși să vină cu o soluție simplă și naturală la această problemă, putem apela la alimentație pentru a încetini procesul de îmbătrânire.

Iată 10 fructe, care consumate împreună cu o alimentație echilibrată și variată, pot contribui la reducerea ridurilor și a altor semne de îmbătrânire a pielii:

1. Rodiile

 

Sunt o sursă bogată de riboflavină fosfor și alte minerale și vitamine ce promivează sănătatea pielii, prin stimularea producției de colagen. Colagenul contribuie din plin la fermitatea și elasticitatea pielii.

 

2. Pepenele roșu

 

Datorită conținutului bogat în vitamine, minerale și antioxidanți, pepenele roșu este un alt fruct delicios care contribuie la hidratarea pielii, prevenind apariția risurilor și a altor semne de îmbătrânire.

 

3. Fructele de pădure

 

Se numără printre fructele cu cea mai mare concentrație de antioxidanți, care împreună cu vitamina C conținută contrbuie la sinteza de colagen și menținerea fermității pielii.

 

4. Căpșunile

 

Conțin antioxidanți puternici (precum licopenul și antocianidinele) și fac parte dintre cele mai importanțe surse de vitamina C. Împreună, acești nutrienți combat distrugerea celulelor dermice, ca urmare a expunerii la razele ultraviolete, luptând împotriva radicalilor liberi.

 

5. Merele

 

Unele dintre cele mai comune fructe, disponibile aproape pe toată perioada anului, merele pot face minuni pentru piele, menținând-o hidratată, proaspătă și sănătoasă.

 

6. Kiwi

 

Compușii antioxidanți puternici din acest mic fruct verde (printre care vitamina C și E) au un aport însemnat pentru fermitatea pielii și prevenirea ridurilor fine și a celor de expresie.

 

7. Avocado

 

Este bogat în vitamina E, toate vitaminele din complexul B și potasiu, toate contribuind la hidratarea și menținerea aspectului catifelat al pielii. De asemenea, conține un compus numit glutation, implicat în procesel anti-îmbătrânire.

 

8. Papaya

 

Acest fruct are propietăți tonice și luptă împotriva ridurilor, prin vitaminele A, C și E conținute.

 

9. Bananele

 

Vitamina C și B6 ajută la menținerea elasticității pielii, în timp ce manganul și antioxidanții previn îmbătrânirea prematură.

 

10. Strugurii

 

Sunt bogați în mangan și vitamina C, compuși ce previn efectele radiațiilor ultraviolete și îmbătrânirea prin proprietățile lor antioxidante.